Аферата с частни имоти, които кметът Терзиев иска да изкупи , се заплита

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения, пише общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев

Новини
16:59 - 24 Март 2024
28717
Аферата с частни имоти, които кметът Терзиев иска да изкупи, се заплита

Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в "Южен парк" се разраства. Това написа общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев на страницата си във фейсбук по повод новината, че кметът Васил Терзиев подготвя съмнителна сделка по изкупуване на частни имоти в Южния парк.

Снощи г-н Васил Терзиев самоотвержено защити предложението си и отхвърли искането на ГЕРБ-СДС имотите да се извадят от списъка за изкупуване, докато не се проверят, написа Георгиев.

„Необяснимият инат на г-н Терзиев да провери преди да плаща, ни накара да проверим 18-те имота и техните собственици в публичните регистри. Оказва се, че 10 от 18-е имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. На 5 от тези имоти строителната фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД е съсобственик. Тя купува идеални части през 2020 г.“, това написа в своя Фейсбук профил зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предложението си до общинския съвет, г-н Терзиев пише: „Въз основа на анализ, в проекта за програма са включени само имоти, чийто собственици ги притежават по реституция и попадат в реализираната част от парка. Изключени са 3 имота, поради факта, че са придобити от трети лица чрез сделки или на публична продан“.

Георгиев сподели, че следователно, г-н Терзиев или не казва истината или е бил заблуден. След среднощната пламенна защита на тези сделки, втората възможност категорично отпада.

„Питам г-н Терзиев какъв е принципът, по който 5 имота, на които съсобственик е строителна фирма, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от списъка именно с мотива, че са били препродадени“, пише Георгиев.

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

”Аз няма да питам г-н Васил Терзиев чии интереси пази. Фактите дотук всеки може да прецени. Продължавам да питам г-н Терзиев дали ще оттеглили тези предложения от доклада си“, пита Георгиев и допълни в заключение:

„Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, г-н Терзиев!", завършва Георгиев. 

">