Агенцията по вписванията е отказала да регистрира новото ръководство на IV градска болница

Новини
14:17 - 10 Август 2024
1973
Агенцията по вписванията е отказала да регистрира новото ръководство на IV градска болница

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница по решението на Столичния общински съвет за вливането на болницата във 2-ра градска. Това става ясно от разпространена позиция на председателя на Съвета Цветомир Петров.

В нея се казва, че решението за сливането на двете болници е било наложено силово от "икономическо мнозинство в Столичния общински съвет. Цветомир Петров заявява, че отново е под въпрос съдбата на Четвърта градска болница, която се е грижила за над 3 000 пациенти годишно.

Столичният общински съвет взе решение за вливането на Четвърта градска във Втора градска болница в края на юли по предложение на общинските съветници Антон Койчев от ГЕРБ и Ваня Григорова от групата на БСП, която е и председател на комисията по здравеопазване към СОС.

Двамата бяха обвинени тогава от ПП-ДБ/”Спаси София” и от заместник-кмета по здравеопазването Иван Василев, че защитават икономически интереси, които целят продажбата на сградата на Четвърта градска болница, която се намира до Руски паметник.