Агентът на Пламен Андреев: Всякакви "разбирачи" изливаха омраза върху него

Изпитанията, през които премина, бяха твърде тежки за плещите на 18-годишен, заяви Виктор Кирков

Спорт
13:22 - 02 Септември 2024
1359
Агентът на Пламен Андреев: Всякакви "разбирачи" изливаха омраза върху него

Агентът на Пламен Андреев – Виктор Кирков, излезе с емоционална публикация в социалните мрежи след трансфера на вратаря от Левски в нидерландския гранд Фейенорд.

Младият страж подписа петгодишен договор с тима от Ротердам.

Ето какво написа Кирков:

„От „Разпни го“ до „Осанна“

Всеки човек се изправя пред различни изпитания в живота си и прави избора дали те да го пречупят или да го направят по-силен. Тези, през които премина Пламен Андреев в „Левски“, бяха изключително тежки за плещите на 18-годишно момче. Но той успя да им устои и да ги използва, за да надгради себе си.

Всякакви „разбирачи“ изливаха омраза върху него, но той им отвърна с типичната си широка усмивка, въпреки че душата му кървеше. Днес той е футболист на нидерландския гранд „Фейенорд“, който ще участва в Шампионска лига, а душманите му ще си намерят друг отдушник, който да опитат да задушат с негативизма си.

Значимостта на трансфера на Пламен в клуба от Ротердам е огромна и е добре това да се знае. Такъв трансфер на български играч от България в клуб от нивото на „Фейенорд“ не е имало от много дълъг период от време.

Като добавим към това слабите резултати на националните ни отбори, може лесно да разберем защо водещите европейски отбори въобще не считат България за възможен източник на кадри. С трансфера си в събота Пламен позиционира страната ни отново на футболната карта. Макар и с периферното си зрение, специалисти от цял свят ще започнат отново да обхождат родната територия в търсене на следващия голям талант.

Изпълнен съм с удовлетворение и дълбока благодарност, че с Пламен извървяхме този път заедно.“