Агитират за кандидат-кметица на школски сайт в Септември

Петя Цанкова: "Не отговарям за споделени от моя профил публикации"

Новини
17:44 - 07 Октомври 2019
2090
Агитират за кандидат-кметица на школски сайт в Септември

Агитация за червената кандидат-кметица Петя Цанкова на сайта на училище “Христо Ботев” в град Септември активира проверка на ГДБОП. Проверява се не само незаконна предизборна агитация, но и дали е извършено компютърно престъпление, обясняват антимафиотите.

Издигнатата за кмет Цанкова е учителка и допреди 6 години е преподавала в школото, а сега  работи в езиковата гимназия “Бертолт Брехт” в Пазарджик. Сигналът е подаден от директорката на училището Галя Дишкова, съобщи “24 часа”.

На 30 септември, на официалната страница на СОУ “Христо Ботев” в социалната мрежа е споделена публикация от фейсбук профила на Петя Цанкова, която е и областен лидер на социалистите. Въпросният пост е интервю пред частно радио на зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, в което се говори и за община Септември, заради което активистката го качва на фейсбук страницата си.

В статуса си тя дори благодари на Добрев, че я е подмладил. От профила на кандидатката обаче информацията е взета и споделена на страницата на училището, където се задържа около 20 минути. Ръководството на училището маха публикацията, след като установило злоупотребата.

“Нямам достъп до администраторския панел на страницата, такъв са имали предишни директори. Само един човек в училището има достъп до админ панела и той заяви, че нищо не е качвал и нищо не знае. Това вероятно е провокация, която уронва доброто име на училището и не знам от кой и защо е направена. Надявам се компетентните органи да си свършат работата и да открият провокатора”, обяснява директорката.

В неведение е и самата Цанкова, която смята, че споделената на страницата на училището публикация от нейния фейсбук профил е провокация срещу нея.

“Аз не мога да нося отговорност, ако някой сподели моя публикация на друг профил, без аз нищо да знам”, отсича кандидат-кметицата.