Агитката на ЦСКА скочи на Гриша Ганчев заради продажбата на Соу

За 4 години и половина спечелихме 0 титли, нула купи и 0 суперкупи, но в касата постъпиха над 50 млн. лв., негодуват червените

Спорт
15:37 - 15 Февруари 2021
1976
Агитката на ЦСКА скочи на Гриша Ганчев заради продажбата на Соу

Феновете на ЦСКА бяха разделени от трансфера на голмайстора Али Соу веднага след първия пролетен мач. Гамбиецът беше продаден в Русия, като общата сума, която червените ще получат за него, е 5 млн. евро, а заплатата му в Ростов ще бъде 100 000 евро.

В социалните мрежи едни бяха доволни, тъй като намираха нападателя за ялов, а други са на мнение, че той е щял да бъда от полза в преследването на титлата този сезон, която убягва на червените от 2008 година.

В една от групите във Фейсбук, тази на Червена София, беше публикувана позицията на част от привържениците: 

"Кой е следващият от сергията? През последните 4 години и половина клубът прибра от трансфери над 50 милиона лева, за същият период ЦСКА спечели 0 титли, 0 купи и 0 суперкупи. 

Приходите от УЕФА, от реклами, от спонсори, от билети, артикули, тв права и т.н. са извън тази сметка.

Освен това искаме да споделим един цитат: "До 15 март 2021 година ЦСКА ще има нов стадион", обяви собственикът на клуба Гриша Ганчев. По думите му "Българска армия" ще бъде "реконструиран по всички изисквания на ФИФА и УЕФА". Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион", каза той в интервю пред "Топспорт", публикувано и в сайта на клуба". 

Един месец преди обявения срок работата по стадиона дори не е започнала. Ако приемем, че клубът е готов да построи своята "къщичка за пиленца", защо никой не излезе и не каже, ЦСКА няма нов стадион, защото институция Х пречи или г-н Y не дава... Вместо това министърът на спорта излиза и казва, че топката е в полето на клуба и реконструкцията зависи и е в ръцете на ЦСКА, а от клуба отново продължиха с мълчанието? 

Естествено, че за забавянето може да има и логично и разумно обяснение, но когато има подобно категорично обещание, би трябвало да има обратна реакция и да се съобщи причината на червената общност.

Каквото и да напишем ще е излишно, защото ще е глас в пустиня. 

P.S.: Какви са новите опорни точки на веселата банда, пишеща патетични слова в социалните мрежи?", питат феновете.