Ъгловият удар , който нокаутира Барса

Изпълнението на Александър-Арнолд бе гениално, удиви се Юрген Клоп

По света
12:37 - 08 Май 2019
3222
Ъгловият удар, който нокаутира Барса

Ливърпул разкова Барселона с 4:0 в паметна вечер на „Анфилд” от Шампионската лига и се класира за финала в Мадрид на 1 юни. Мърсисайдци бяха брилянтни през всички 90 минути, но четвъртият гол наистина бе миг на гениалност, при това от едва 20-годишния Тренд Александър-Арнолд.

В 79-ата минута младият ляв бек на Ливърпул изпълни ъглов удар, с който хвана неподготвена цялата защита на Барса, а Дивок Ориги с клиничен завършващ удар нокаутира каталунците за 4:0.

Топката бе заложена на ъгловото флагче, когато Арнолд залъга, че остави изпълнението на свой съотборник. Докато барселонската защита се суетеше в наказателното поле (където имаше само двама играчи на Ливърпул), а вратарят Тер Щеген пляскаше, за да окуражи своите, Арнолд рязко се обърна и с остро ниско центриране намери останалия сам Ориги, който хладнокръвно намери горния десен ъгъл на вратата.

Целият футболен свят свали шапки пред гола, а след мача треньорът Юрген Клоп нарече отиграването „гениално”. За Барса пък остана унизителното чувство от нелепата грешка, каквато едва ли може да се види и при аматьорските футболни мачове.

Вижте брилянтното изпълнения на Арнолд и Ориги във видеото.

Снимка: БТА