Ах, какъв мач! Челси обърна Ман Юнайтед в голов трилър

По света
01:17 - 05 Април 2024
4421
Ах, какъв мач! Челси обърна Ман Юнайтед в голов трилър

С два гола дълбоко в добавеното време "Челси" обърна "Манчестър юнайтед" с 4:3 в зрелищен мач от 31-вия кръг във Висшата лига и един от най-инфарктните двубои от началото на сезона.

На своя стадион "Стамфорд бридж" сините от Лондон губеха до 99-а минута на добавеното време, но чудото се случи и Челси стигна до успеха, след като губеше с 2:3. Две късни попадения на Коул Палмър донесоха успеха на лондончани. Английският национал реализира хеттрик в двубоя.

Срещата премина през няколко обрата и предложи купища положения и пред двете врати. "Челси" поведе с 2:0 още до 19-ата минута. Вкараха ги Конър Галахър в четвъртата и Палмър от дузпа в 19-ата.

До почивката обаче гостите от „Манчестър Юнайтед" изравниха с попадения на Алехандро Гарначо в 34-ата и Бруно Фернандеш в 39-ата минута.

След почивката "червените дяволи" играха по-добре и в 67-ата минута Гарначо реализира за втори път, за да изведе тима си напред. Всичко водеше към победа за гостите, когато в добавеното време "Челси" стигна до обрат, който ще се помни дълги години

В добавеното време Диого Далот събори Нони Мадуеке в наказателното поле и "Челси" получи дузпа. Палмър хладнокръвно я вкара, но с това трилъра не приключи. Още в следващата атака сините можеха да вкарат още веднъж. След рикошет топката излезе от корнер, а при него Палмър се озова непокрит в наказателното поле. Мощният му шут рикошира в Скот Мактоминей и влетя в мрежата - 4:3.

С инфаркгната победа "Челси" събира 43 т. и е десети във Висшата лига. "Юнайтед" е шести с 48 т. и е на 11 точки зад Топ 4.