Ахмед Доган: Насочете всички усилия за борба с коронавируса

Сокола призова ДПС да е винаги крачка напред пред противниците си, но не повече

Новини
13:20 - 12 Декември 2020
4514
Ахмед Доган: Насочете всички усилия за борба с коронавируса

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се включи в онлайн заседанието на Десетата национална конференция на партията, като изрично поздрави лидера Мустафа Карадайъ за организацията в новите съвременни условия. 

"Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик. Но като гледам как се утвърждавате и развивате, трябва да й се извиня, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение. Благодаря ви, че ви има. Предстои ви много интересно бъдеще в контекста на случващото се и предвид хъса ви", каза Доган. Той отбеляза, че светът не е същият след пандемията от COVID-19.

Словото му, прочетено от зам.-шефът на АЛДЕ Илхан Кючюк, бе посрещнато с мощни възгласи "ДПС" от всички включили се в дистанционното заседание.

"Живеем в трудни и непредвидими времена, а един вирус ни показа колко уязвими сме. И това ще мине, но нищо от досегашния ни живот няма да е същото. В такъв критичен момент за човечеството изрази като "заедност" и "глобално единство" са най-ключови. Няма съмнение, че всеки разбира тези послания, но те стават важни едва, когато е надвиснала опасността за целия свят. Затова е важно да преговорим уроците за тези ценности заедно. Само така можем да предотвратим задаващата се хуманитарна катастрофа", каза Доган. 

Сокола е категоричен - всички усилия сега и в партията му, и в страната, трябва да се насочат и да се концентрират за борбата срещу коронавируса. "Правете това, което искате да видите в света. Но не забравяйте никога - за да бъдете равнопоставени, трябва да сте поне една крачка, но не повече, пред вашите опоненти в сканирането и реформирането на света. Ако изпреварването на другите е непосилно за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага", предупреди той. И добави, че намирането на оптималния баланс между "какви сме" и "как искаме да се легитимираме пред обществото" е именно изкуството на правене на политика.