Айнтрахт най-сетне излезе от зоната на изпадащите

Гол в края спаси Байер Леверкузен срещу Херта в Берлин

Спорт
11:44 - 08 Ноември 2021
1415
Айнтрахт най-сетне излезе от зоната на изпадащите

Айнтрахт Франкфурт се измъкна от зоната на изпадащите в Бундеслигата, след труден успех с 2:1 над Гройтер Фюрт в мач от 11-ия кръг на първенството.

Гостите поведоха в резултата четвърт час преди последния съдийски сигнал чрез Себастиан Роде. Във втората минута на даденото от съдията продължение на двубоя Седрик Итен изравни.

Само 120 секунди по-късно обаче Айнтрахт вкара втори гол. Той бе дело на Рафаел Боре.

Благодарение на успеха си Айнтрахт събра 12 точки и вече заема 14-то място. Гройтер Фюрт са последни с едва 1 точка от 11 двубоя.

Гол в 90-ата минута донесе точката за Байер Леверкузен при гостуването на Херта Берлин. Двубоят от 11-ия кръг на Бундеслигата завърши при резултат 1:1. Херта поведе с попадение на Стеван Йоветич малко преди края на първото полувреме. "Аспирините" пък изравниха чрез Роберт Андрих.

В 25-ата минута на срещата Херта можеше да поведе в резултата, но ударът на Суат Сердар в долния десен ъгъл бе отразен от Лукас Храдецки. Три минути преди края на редовното време на първата част берлинчани поведоха. Стеван Йоветич се възползва от отскочила в пеналта топка и с мощен удар в горния ляв ъгъл се разписа за 1:0. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка се оказа, че таква няма и попадението бе зачетено.

Херта създаде поредно добро положение в 55-ата минута. Йоветич се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля силно, но покрай лявата греда. Малко по-късно Марко Рихтер не успя да уцели вратата на Байер.

Гостите от Леверкузен натиснаха сериозно съперника в последните 20-ина минути на срещата. С пропуски обаче се отчетоха Амин Адли и Керем Демирбай, който на два пъти не успя да преодолее стража на берлинчани.

Байер Л все пак стигна до точката в 90-ата минута. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Роберт Андрих, който от близко разстояние се разписа за 1:1.

След равенството Байер заема шесто място във временното класиране с 18 точки. Херта са 13-ти с 13.