Ако Меси се завърне - намаляват заплатите с 200 млн. в Барса

Спорт
12:23 - 27 Март 2023
1969
Ако Меси се завърне - намаляват заплатите с 200 млн. в Барса

Ако бъдещето на Килиан Мбапе се превърна в държавен въпрос за Пари Сен Жермен и Франция, тогава Барселона изглежда разчита на подкрепата на собствения си регионален президент, за да върне Лионел Меси обратно в клуба. Договорът на аржентинската суперзвезда с ПСЖ изтича в края на сезона, а бъдещето му остана неясно.

Перспективата за завръщане на Лионел Меси в Барселона продължава да предизвиква вълнение в Каталуния, въпреки че това ще бъде много тежка задача за ръководните органи в „блаугранас“. Те трябва да намалят тавана на заплатите с около 200 милиона евро, без да добавят нови към структурата на заплатите.

Президентът на областта Каталуния – Пере Арагонес, излезе с изявление относно бъдещото на Лионел Меси и евентуалното му завръщане в Барселона: „Много от нас биха се зарадвали на нещо такова. Числата трябва да работят, което е много сложно, но със сигурност ще помогне да се добави към зрелището в Барселона, ако Лионел Меси се завърне“. Това заяви Арагонес пред „RAC1“ по време на аматьорския турнир на лигата на Жерар Пике, който се проведе на „Камп Ноу“, а самият президент присъства.