Ако сега се прибирате - това ви чака!

Засилен е трафикът към София и другите големи градове в последния от почивните дни

Новини
16:30 - 06 Май 2024
7341
Ако сега се прибирате - това ви чака!

Засилен е трафикът към София и другите големи градове в последния от серията почивни дни. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Над 8000 служители участват в акциите по празниците.

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

В района на Симитли днес по обед се образува задръстване. В посока магистрала „Струма“ колоната едва се движи, често спира, затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли се преминават много бавно заради сливането на двата потока.

Има и прегрели автомобили.

След поемането на трафика от "Струма" няма проблем с придвижването в посока София.

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

Огромна тапа се е образувала и на АМ "Тракия" в посока София.

Задръстването е в района на Пазарджик, около 90-и километър. Автомобилите се движат изключително бавно по аутобана.

В социалната мрежа Фейсбук потребители споделят, че придвижването на определени участъци на "Тракия" става с около 50 км в час.

Един от тях при 114-115 км. в посока София. Има и леки катастрофи по пътя, съобщават още шофьори като призовават да се кара внимателно. Някои са избрали да се прибират по Подбалканския път, по който за момента се шофира спокойно.