Активен въглен за по-красива кожа

Бюти
14:43 - 03 Февруари 2020
3970
Активен въглен за по-красива кожа

Активният въглен се счита за една от най-добрите почистващи съставки. Неслучайно се използва все по-широко в козметиката. Той има свойството да озарява кожата, да я почиства и избелва. Способен е да поправи уврежданията от слънцето, от акне, както и дълбоко да почисти различни замърсявания в кожата, тъй като прониква в най-дълбоките ѝ слоеве.

Ето как да използвате активен въглен за красота:

За премахване на тъмни петна

Активният въглен може да се използва като средство за премахване на тъмни или пигментни петна по кожата. Той почиства безупречно и кара кожата да сияе. Неслучайно е освежаваща и почистваща съставка в редица козметични продукти за тази цел. Освен че премахва мръсотията от кожата, активният въглен атакува и неутрализира бактериите и микробите, причиняващи кожни възпаления.

Действа срещу акне

Черни точки, запушени пори, акне и гнойни възпаления по кожата могат да бъдат положително повлияни при почистване с активен въглен. Ако ви е омръзнало от всички тези проблеми, добавете натрошен активен въглен на таблетки в тоалетното си мляко за почистване на лице. Друг начин да го включите в грижата за акнетичната ви кожа е като стриете таблетка активен въглен и я примесите с малко масло от чаено дърво. С получената смес масажирайте кожата с помощта на памучен тампон. Сместа ще отнеме излишния себум от кожата, ще я успокои и почисти, като същевременно ще подейства противовъзпалително.

За ексфолиране на кожата

Детоксикирането на кожата е много важно, за да се стимулира обновяването на клетките и сиянието ѝ. Активният въглен успешно помага в тази посока. Можете да си направите ексфолираща паста със стрит активен въглен в комбинация с малко розова вода, мед, хума, които да разбъркате до получаване на гладка смес. Втрийте я във влажна кожа с масажиращи движения. Правете това 1-2 пъти седмично за чиста и здрава кожа.

За премахване на черни точки

Активният въглен почиства в дълбочина, което подпомага успешното изчистване на черните точки и запушените от себум и мъртви клетки пори. Вземете малко стрит въглен на прах. Смесете го с малко мед и захар за получаване на скраб. Втривайте в кожата 2 пъти в седмицата. Ефектът ще е почистване, подхранване и хидратиране наведнъж.