Актьор от „Джеймс Бонд” ликвидиран като на филм

Ерик Микелс убит със свръхдоза секс дрога

През ключалката
18:10 - 22 Май 2019
5307
Актьор от „Джеймс Бонд” ликвидиран като на филм

Актьор от култовата поредица за 007 е бил ликвидиран с дрогата гамахидроксибутират (GHB), често използвано средство при изнасилване. Ерик Микелс преди това е бил набелязан за ограбване в популярно приложение за гей запознанства.

54-годишният актьор, разведен и баща на три деца, който се появява в епизода „Скайфол”, беше намерен мъртъв в дома си в Чесингтън през август 2018 година.

На съдебното заседание в Олд Бейли – съдът в Лондон, в който се разглеждат делата за най-сериозните престъпления във Великобритания, във вторник чуха, че 25-годишният Джералд Матову е използвал популярно в гей средите телефонно приложение за свалки, за да се срещне с актьора и да го ограби.

В старата зала на Old Bailey през 1895 г. се е провел процесът срещу Оскар Уайлд. Писателят бил осъден на две години каторжен труд за непристойно поведение и хомосексуализъм, заради връзката си с младия лорд Алфред Дъглас

Прокурорът Джонатан Рийс съобщи, че според разследването Микелс е срещнал Матову в Grindr на 16 август и го е поканил в дома си за секс.

Съдът научи, че Матову е инжектирал жертвата си със секс дрогата GHB и е снимал банковите му карти и документите за самоличност, преди да се измъкне от дома на жертвата на следващата сутрин. Престъпникът прибрал лаптопа и мобилния телефон на жертвата.

Тялото на Микелс е открито на 18 август, когато семейството му го потърсило в къщата.

Прокуратурата твърди, че Матову е упоил жертвата, за да може да открадне имущество от него и да направи снимки на банковите му карти и други документи, съдържащи лични данни.

Обвиняемите са използвали GHB, за да упояват мъже, които намирали в Grindr, твърди прокурорът. Рийс съобщи на съда, че Матову и 23-годишната му любовница Брандън Дънбар си набелязвали мъже в гей приложението за запознанства, след което ги дрогирали или ги разсейвали със секс, преди да ги ограбят.

От 12 предполагаеми жертви, осем са били упоени, преди престъпният тандем да ги ликвидира. Ерик Микелс е бил убит със свръхдоза GHB, твърди прокурорът.

Матову отрича поредицата обвинения, включително убийство, 6 обвинения за инжектиране на отровни или вредни вещества с цел да се застраши животът на жертвата.

Любовницата му Дънбар също не се признава за виновна по обвиненията, включително  петте случая на инжектиране на отровни вещества в жертвите.

Престъпният тандем ликвидирал актьора със свръхдоза секс наркотик

Средството на убийството в случая с актьора от поредицата за "Джеймс Бонд" е вече излезлият от употреба операционен анестетик GHB. В ниски дози веществото води до успокояване, отпускане и лека еуфория. В умерени количества наркотикът приспива, а в по-големи – причинява схващане на мускулите, гадене, конвулсии, припадъци, затормозяване на дишането, колабиране и кома. Смесването на веществото с алкохол е опасно и често води до фатални последици. Този „коктейл” – лишен от всякакъв вкус и миризма, е познат като дрога за изнасилване, защото често се използва за упояване на жени с цел сексуална злоупотреба.

Често GHB се продава под наименованието „течно екстази”, заради отпускащите и еуфорични ефекти, въпреки че няма никаква връзка с наркотика екстази. Дрогата има много почитатели сред тийнейджърите, но е забранена на повечето места по света.

Делото по случая с поредицата убийства продължава.