Актьорът Джонатан Мейджърс ще бъде осъден за нападение и тормоз

Култура
17:25 - 08 Април 2024
1629
Актьорът Джонатан Мейджърс ще бъде осъден за нападение и тормоз

Американският актьор Джонатан Мейджърс ще бъде осъден в понеделник, след като беше признат за виновен, че е нападнал приятелката си, предаде Ройтерс.

Присъдата ще бъде произнесена от съдия Майкъл Гафи от Върховния съд на щата Манхатън, където Мейджърс беше признат за виновен на 18 декември по обвиненията нападение от трета степен и тормоз от втора степен според класификацията в американското законодателство.

Актьорът е заплашен с лишаване от свобода до една година.

Джонатан Мейджърс стана известен с участието си във филма от 2019 г. „Последният тъмнокож в Сан Франсиско“, а по-късно и в блокбъстърите „Крийд 3“ и „Ант-мен и Осака: Квантомания“.

След обявяването на решението на съдебните заседатели студиото „Марвел“ се отказа да работят с него, а междувременно „Дисни“ го отстрани и от новия филм Magazine Dreams.

Наказателното дело е образувано по обвинения срещу Мейджърс, който е нападнал тогавашната си приятелка Грейс Джабари в кола под наем в Манхатън, оставяйки я с счупен пръст и подута ръка и ухо.

Джабари свидетелства, че актьорът ѝ се нахвърля, след като тя е грабва телефона му, виждайки текст от друга жена, извива ѝ ръката зад гърба и я ударя в главата.

Тя също описа неговия „буен нрав“ и други инциденти, при които той „избухвал“ от гняв.

Подобно на много обвиняеми по наказателни дела, Джонатан Мейджърс не е дал показания. Адвокатът му твърди, че Джабари го е нападнала и го е набедила за нападение, след като са се разделили.

Миналата седмица съдията отказа искането на актьора за отхвърляне на присъдата.