Актьорът Куба Гудинг младши пуснал ръка на жена в бар

Екранният О Джей Симпсън може да получи едногодишна присъда за нежелано опипване

Култура
10:41 - 14 Юни 2019
2391
Актьорът Куба Гудинг младши пуснал ръка на жена в бар

Американският актьор Куба Гудинг младши бе обвинен от съд в Манхатън, че е опипал жена миналия уикенд, предодаха световните информационни агенции.

Говорител на полицията потвърди, че Куба Гудинг младши, който получи "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за филма "Джери Магуайър" през 1997 г., се е предал на властите и е обвинен в нежелано опипване.

На излизане от полицейския участък, където по-рано се яви актьорът, адвокатът му Марк Хелър заяви, че Куба Гудинг младши ще пледира невинен.

Според редица американски медии, ищцата обвинява родения в Ню Йорк актьор, че е опипал бюста й в бар в Манхатън. 

Куба Гудинг младши заяви пред сайта за знаменитости TMZ.com, че отхвърля обвинението. "Имам доверие в съдебната система - поясни той. - Съществува запис, който показва какво в действителност се е случило." 

Той може да получи едногодишна присъда за нежелано опипване в съответствие със законодателството на щата Ню Йорк. 

"Куба Гудинг младши не се е държал неуместно - каза адвокатът му. - Всъщност нищо във видеозаписа не може да бъде смятано за двусмислено."

Срещу актьора, превъплътил се в образа на бившия състезател по американски футбол О Джей Симпсън в мини сериала "Народът срещу О Джей Симпсън", бе заведена жалба и от друга жена. Тя твърди, че през март 2008 г. актьорът сложил ръка върху задните й части в нощен клуб в Манхатън. 

51-годишният Куба Гудинг младши има над 30-годишна актьорска кариера зад гърба си.