Актьорът-легенда Георги Стайков: Трите ми жени ме оставиха да мра в л**ната си!

Нещо за четене
18:45 - 23 Септември 2020
66272
Актьорът-легенда Георги Стайков: Трите ми жени ме оставиха да мра в л**ната си!

Култовата звезда на големия ни екран от 80-те години Георги Стайков, направил завидна кариера по-късно в скандинавското кино, от година и половина се бори с тежка форма на множествена склероза. За актьора, който трудно се обслужва сам и дори се изпуска, се грижи социален патронаж. Най-голямата му мъка обаче е, че след 3 брака нито една от жените му дори не звъни по телефона, за да се поинтересува от здравето му.

"Повече за нищо на света не бих се обвързал с жена, болестта ми показа кой какъв е. Добре, че идват колеги и приятели да видят как съм, сестра ми редовно ме посещава. Нито една от трите ми бивши съпруги не благоволи да ме види, макар че три пъти влизах в болница", оплаква се Стайков.

Според актьора, превъплътил се в трагичния Ростислав от "Вчера" последната му половинка Асения дори не му вдигала телефона. Понякога се чувал единствено с шведската си съпруга Мариам, но само за да се поинтересува от сина си Алберт-Николай, който е на 13 години.

С шведката Мариам се чуват само покрай общия си син

"Ходя трудно, имам проблеми с телесните функции. Жените ме оставиха да мра в лайната си. Добре, че ми отпуснаха пенсия заради 95% инвалидност. Получавам и пари от авторски права в Швеция, не твърде много, но свързвам двата края. Там за тези неща се следи много строго", допълва актьорът.

Стайков предизвика голям медиен скандал в началото на годината, като омаза с фекалии стаята си в столичния хотел "Хемус" и беше изгонен от мениджмънта. "Камериерката е отишла да смени спалното бельо в стаята му и я намерила в ужасяващ вид. Цялата стая е била оакана, възможно най-меко казано. Имало е изпражнения дори по стените", разкриха от хотела. На актьора било казано да напусне предварително с уговорката, че сумата за последната нощувка ще отиде за почистването на стаята. Възмутен, Стайков заплаши, че ще съди хотел "Хемус" и ще настоява за извинение и обезщетение в размер на поне 5000 лева.