Акула изяде крак и ръка на турист

Британецът е бил във водата на дълбочина „от кръста до раменете“ и с гръб, обърнат към животното

Новини
22:30 - 27 Април 2024
9935
Акула изяде крак и ръка на турист

64-годишен британец е тежко ранен след нападение от акула. Иницентът става на 10 метра от брега в Скарбъроу, докато мъжът е на почивка със съпругата и приятелите си в карибската държава Тринидад и Тобаго. 

Нападението се случва в петък сутринта. Същия ден групата е трябвало да се върне от Карибите в Обединеното кралство. Те планирали да направят едно последно плуване преди тръгването, когато се случва ужасяващата атака, пише Си Ен Ен.

Според очевидец британецът е бил във водата на дълбочина „от кръста до раменете“ и с гръб, обърнат към акулата. Първоначално никой от групата не е видял хищника. Акулата е нападнала мъжа, а близките му са се опитвали физически да се борят с нея.

Мъжът е в интензивното отделение и е упоен в по-голяма част от времето заради непоносимите рани. Лявото бедро и лявата ръка на жертвата от лакътя надолу са били „отрязани“, а стомахът му е бил разкъсан.

„Някои от пръстите му успяха да бъдат прикрепени отново след операция в общата болница в Скарбъроу“, каза главният секретар на Тобаго Фарли Чавес Огъстин Августин.

Въпреки това, британецът е стабилен и се чувства добре.

Смята се, че акулата е била дълга между осем и 10 фута (2-3 метра). Камара на представителите в Тобаго предложиха награда от 10 000 долара за този, който успешно улови акулата, но по-късно я отмениха. Редица плажове около района на инцидента са временно затворени, включително морския парк Buccoo Reef, съобщиха властите.