Ал Хилал прилапа и Милинкович-Савич

28-годишният сърбин ще получава по около 20 милиона евро на сезон за три години

Спорт
16:25 - 12 Юли 2023
1677
Ал Хилал прилапа и Милинкович-Савич

Сръбската звезда на Лацио Сергей Милинкович-Савич ще премине медицински прегледи в Ал-Хилал днес и ще подпише договора си с клуба от Саудитска Арабия. Трансферната сума по сделката е 40 милиона евро, а освен това арабите ще платят комисионната на агента на СМС.

28-годишният сърбин, който бе и капитан на "орлите" от Рим, ще получава по около 20 милиона евро на сезон за три години, а в сделката има залегнала клауза и за още един сезон.

Така полузащитникът отива в саудитската Про Лига в разцвета на силити си, след като по време на всеки трансферен прозорец се говореше за интерес към него от някои от най-големите клубове на континента.

Милинкович-Савич играеше за Лацио от 2015 година насам, когато бе закупен от Генк. Той си тръгва от "Олимпико" след 341 мача, 69 гола, 59 асистенции и три трофея.

Междувременно от Саудитска Арабия се опитват да изкушат и Пол Погба от Ювентус.

Световният шампион с Франция е получил още по-сериозна оферта от местен клуб, чието име обаче не се споменава за момента. Става дума за тригодишен контракт със заплата, равняваща се на 50 милиона евро на сезон.

През миналия сезон Погба изигра едва 161 минути в 10 мача за Юве заради поредната си контузия, която го остави и извън състава на Франция за Мондиал 2022.