Ал Итихад съсече Интер, ПСЖ пропиля два гола аванс срещу Щурм

Спорт
11:06 - 08 Август 2024
478
Ал Итихад съсече Интер, ПСЖ пропиля два гола аванс срещу Щурм

Саудитският Ал Итихад се наложи с 2:0 над италианския шампион Интер в приятелски мач, като и двете попадение реализира новото попълнение Муса Диаби.

Френското дясно крило се разписа за 1:0 в 25-ата минута след великолепен пад на Хусем Ауар. В 47-ата минута Ахмед Ал-Гамади стреля, Ян Зомер спаси, а Диаби добави за 2:0.

Пред Интер предстои контрола с Челси на 11 август, а след нея идва ред и на официалните срещи, като шест дни след това „нерадзурите“ играят с Дженоа в Серия А.

Пари Сен Жермен завърши наравно 2:2 с шампиона на Австрия Щурм Грац в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка, като двубоят се игра в австрийския град Клагенфурт.

ПСЖ излезе напред в резултата след едва девет минути игра. Марко Асенсио направи добър пробив отляво и изведе Ибрахим Мбайе, който се разписа от близка дистанция – 0:1.

Три минути след това парижани реализираха и второ попадение. Френският шампион организира добра атака отдясно, Рандал Коло Муани намери Карлос Солер, а той покачи на 2:0 за ПСЖ.

Още в 15-ата минута Амади Камара върна гол за Щурм с удар от дъгата на наказателното поле. В 43-ата минута от границата на Отар Китеишвили оформи крайното 2:2.