Ал-Насър не се спира, събира Роналдо и капитана на Барса

Арабите предлагат главозамайваща сума на Бускетс

Спорт
11:38 - 30 Декември 2022
2165
Ал-Насър не се спира, събира Роналдо и капитана на Барса

Грандът от Саудитска Арабия Ал-Насър, е близо до споразумение с португалската суперзвезда Кристиано Роналдо. Счита се, че трансферът е сигурен, но арабите изглежда нямат намерение да се задоволят само с нападателя. "Мундо Депортиво" твърди, че клубът от Рияд е пратил "главозамайваща" оферта на капитана на Барселона Серхио Бускетс.

Договорът на халфа с каталунците изтича в края на сезона и той сериозно обмисля бъдещето си, като се заговори, че той може да напусне "Камп Ноу" още през януари, което е засилило интереса на Ал-Насър. Саудитският клуб иска да го вземе още сега, за да се присъедини към звездния състав на треньора Руди Гарсия, в който са още вратарят Давид Оспина, защитникът Алваро Гонсалес, както и нападателите Андерсон Талиска и Венсан Абубакар.

Ръководството на арабите имаше желание да привлече Нголо Канте от Челси през лятото, но последните информации сочат, че френският национал ще преподпише със "сините", поради което от Рияд са се насочили към Бускетс. Предложението, което дефанзивният халф е получил, е много по-високо от това на Барселона.

Саудитска Арабия залага много на футбола. Арабската страна е кандидат за домакин на Мондиал 2030, поради което иска да популяризира местното си първенство, инвестирайки много пари в него.