Алберт Попов 15-и в слалома в Аделбоден

Спорт
15:57 - 07 Януари 2024
2530
Алберт Попов 15-и в слалома в Аделбоден

Най-добрият ни скиор Алберт Попов завърши на 15-о място слалома за световната купа в швейцарския курорт Аделбоден. Той изостана на от победителя Мануел Фелер (Австрия) на 1,37 секунди.

Алберт завърши на 13-о място първия манш на 1,06 сек от лидера Александър Стен Олсен. Във втория обаче направи няколко нетипични грешки и даде едва 19-о време.

Стен Олсен загуби състезанието още в началото на втория манш и поднесе успеха на Фелер. Австриецът изпревари само с 2 стотни Атле Ли Макграт (Норвегия). Трети на подиума се качи Доминик Рашнер (Австрия), който стартира с 35 номер.

Така от началото на сезона само австрийци са печелили слалоломите от световната купа.

Алберт е на 12-о място в класирането за световната купа на слалом с 66 точки. Фелер излезе първи с 245, като изпревари контузения си сънародник Марко Шварц.

В Аделбоден първия манш успяха да завършат само 42-ма от 70 състезатели. Имаше обаче и две сензации. С последен стартов номер американецът Ривър Радамус се класира за второто спускане и зае 19-ото място в крайното класиране. Със стартов номер 60 Лео Ангено от Франция пък стана 26-и и също взе точки за класирането.