Алберт Попов 56-и в първия старт на Световната купа

Българският алпиец №1 тръгна от задната 71-а позиция

Спорт
13:08 - 27 Октомври 2019 (обновена)
3019
Алберт Попов 56-и в първия старт на Световната купа

Алберт Попов завърши 56-и в първия манш от първия старт за сезона на Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския курорт Зьолден. Българският алпиец №1 стартира в гигантския слалом с доста заден номер - 71, заради промени в правилата. Успя да влезе в първите 60, но не и да се класира за втория манш сред първите 30.

Аби бе на 4,01 секунди от най-бързия в първия манш Алекси Пинтюро от Франция – един от топ претендентите за Кристалния глобус този сезон. Българинът допусна само няколко малки грешки в горната част на пистата.

Крайната победа категорично спечели Алекси Пинтюро, втори е съотборникът му Матио Фавр, а трети словенецът Жан Кранец.

Алберт Попов и неговият треньор Иво Борисов направиха успешен подготвителен лагер през септември в Ушуая – Аржентина. А преди първия старт, бе около 10 дни по-рано да тренира в Зьолден и да се адаптира към условията на пистата на ледника Ретенбах.

Вчера при жените първият старт беше увенчан със сензационна победа на 17-годишната новозеландка Алис Робинсън. Световната шампионка за девойки бе втора след първия манш на гигантския слалом, но с перфектно каране във втория успя да вземе първата си победа за световната купа, като победи носителката на голямата световна купа американката Микаела Шифрин.