Алберт Попов: 70 стотни не са много, но...

Нашият скиор направи добро първо спускане на пистата "Ледена река" в Янцин за 54.62 секунди

Спорт
07:11 - 16 Февруари 2022
2554
Алберт Попов: 70 стотни не са много, но...

Най-добрият български алпиец Алберт Попов вярва, че може да направи още по-силен манш в олимпийския слалом, в който да навакса пасива си от лидерите.

Попов направи добро първо спускане на пистата "Ледена река" в Янцин за 54.62 секунди, като изостава само на 0.70 секунди от лидера Йоханес Щролц (Австрия).

"През този сезон се видя, че и няколко секунди могат да се преборят. 70 стотни не са малко, но не са и много. Теренът е тежък и смятам, че ще се справя. Вярвам в себе си. Нищо не се знае. Слалом, рисково е. Някои хора ще дават повече газ, отколкото могат. Ще има изненади", каза Попов.

"Първият манш беше малко по-разтеглен. Може би преди една-две години това не бяха моите трасета, но напоследък доста работехме и виждам, че на повечето от контролите съм се справил добре. Няма такова усещане, докато карах, защото теренът беше странен, малко хлъзгав и през цялото време имаше тази борба с позицията напред-назад, напред-назад.

"Всъщност това във финалната част ми изигра малко лоша шега, защото се дръпнах назад и не успях да направя един хубав завой, за да се върна напред и да атакувам последното стръмно, където ми е по-голямата разлика. Като профил бих желал пистата да бъде по-стръмна, но пък сега точно в стръмното съм загубил най-много. Има писти и писти, тази не е лоша. Въпросът е каква ще бъде твоята нагласа и дали ще се справиш с условията", каза още българинът.

"Първото трасе реди австриец, беше приятно. Втория манш ще реди треньорът на (Алекс) Винацер, който в Кицбюел във втория манш натръшка половината състезатели от топ 30. Ще бъде интересно, ще бъде рисково. Да се надяваме да имаме късмет", добави той.