Алберт Попов на 17 стотни от втория манш в Леви

Нашият най-добър алпиец остана на 34-о място

Топ
13:54 - 24 Ноември 2019 (обновена)
6537
Алберт Попов на 17 стотни от втория манш в Леви

17 стотни не стигнаха на Алберт Попов да се класира за втория манш в първия слалом от сезона в Световната купа по ски в Леви, Финландия. Българинът зае 34-о място и не успя да влезе сред 30-те, участващи и във втората надпревара между вратите.

Другият ни представител Камен Златков пропусна врата и не завърши първия манш.

Водач в първия манш беше французинът Клеман Ноел пред британеца Дейв Райдинг и швейцареца Рамон Ценхойзерн.

Сензационно звездата в Световната купа от Франция Алекси Пинтюро също не успя да се класира за втория манш - остана на 36-а позиция.

В крайна сметка с агресивно каране във втория манш победата на слалома в Леви грабна норвежецът Хенрик КристоферсенКлеман Ноел от Франция остана втори, а трети е Даниел Юл от Швейцария, който беше 7-и в първия манш.

Днес в Леви Алберт Попов имаше големи шансове за добро класиране. В ранглистата на дисциплината, в която се представя по-добре в стартовете за Големия глобус, 22-годишният софиянец беше 23-и за момента. След като две от звездите - австриецът Марсел Хиршер и германецът Феликс Нойройтер, обявиха край на кариерата си в Белия керван. Така Аби стартира на ръба на топ 20 с номер 21. Огромен плюс, като се има предвид, че в миналия сезон Попов тръгна 75-и, но представянията му го изстреляха нагоре.