Алберт Попов с отлични шансове в първия слалом за сезона

Най-добрият в момента български алпиец се очаква да стартира в топ 20 в Леви

Спорт
23:30 - 22 Ноември 2019
4504
Алберт Попов с отлични шансове в първия слалом за сезона

Най-добрият български алпиец в момента Алберт Попов е амбициран за отлично каране в първия слалом за сезона в надпреварата за Световната купа по ски.

В неделя в Леви – Финландия, Аби има големи шансове за добро класиране. В ранглистата на дисциплината, в която се представя по-добре в стартовете за Големия глобус, 22-годишният софиянец е 23-и в момента. Но две от звездите - австриецът Марсел Хиршер и германецът Феликс Нойройтер, приключиха с кариерата си в Белия керван.

Така Аби се придвижва с 2 места нагоре, и очакванията му са в Леви да стартира с 20-и или 21-ви номер. Огромен плюс, като се има предвид, че миналия сезон Попов тръгна 75-и, но представянията му го изстреляха нагоре.

Стана ясно, че след Финландия Алберт Попов ще пропусне стартовете в Северна Америка. С треньора му Иво Борисов преценили, че 20 дни тренировки там само за един старт на гигантски слалом не си струва.

Идеята е да се готвят за стартовете в Европа, първият от които е във френския курорт Вал д'Изер на 14 и 15 декември – гигантски слалом и слалом.

Наскоро треньорът Иво Борисов разкри, че се гони топформа през януари на Алберт. Тогава има шест старта от Световната купа. Като целта на Аби е да е сред първите 30 в повечето стартове през този сезон.