Алберт Попов се завърна със скок

Най-добрият ни алпиец се изкачи от 25-о място в първия манш до 12-о във втория във Венген след принудителната пауза заради ковид

Топ
08:32 - 17 Януари 2022
3090
Алберт Попов се завърна със скок

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се завърна в Световната купа с истински скок след принудителната пауза за първите стартове през новата 2022-а заради положителен тест за COVID-19. Българинът завърши 12-и в слалома във Венген. 

Броени дни преди началото на Зимната олимпиада в Пекин, Аби стартира с номер 25 в швейцарския курорт и се класира 25-и в първия манш. Попов обаче избухна във втория манш с отлично каране и скочи на 12-о място в крайното класиране.

Алберт остана само на 1,33 секунди след победителя Лукас Бротен от Норвегия, за когото вторият манш също се оказа изключителен и постигна първа победа в кариерата си в стартовете на слалом за Световната купа. Норвежецът едва се класира за втория манш, като бе 29-и в първия. Досега той има само една победа, но в гиганъския слалом.

Алберт Попов прибави 22 точки към актива си и се изкачи на 72-о място с 61 точки, а другият българин Камен Златков, който не стартира във Венген, е 118-и с 12 точки.

"Изключително съм доволен и се надявам оттук-нататък да показвам все по-добри резултати", коментира във видео обръщение за страницата на БФСки Алберт Попов.