Алегри: Очаквам много от Роналдо и Дибала

Благодаря на останалите клубове, които ми отправиха предложения, заяви завърналият се в Юве треньор

Спорт
15:57 - 28 Юли 2021
1862
Алегри: Очаквам много от Роналдо и Дибала

Днес Масимилиано Алегри беше представен пред италианските медии като треньор на Ювентус за втори път в своята кариера. На специалната пресконференция той обсъди множество теми, свързани с отбора.

“Трябва да благодаря на президента на Реал Мадрид за възможността, която той ми предостави. Аз обаче избрах Ювентус заради любовта ми към този клуб и защото вярвам в този млад състав. Ще бъде забавно да тренирам тези футболисти, но също така трябва да побеждаваме. Това е най-важното нещо. Чувствам се развълнувам и развеселен. Разполагам с млади играчи, които се справиха добре в първата ни лятна контрола. Играчите от първия състав се завръщат, всички те ще бъдат на разположение следващия вторник. Сега не е моментът да говорим за миналото, трябва да се фокусираме върху бъдещето.

Благодаря на останалите клубове, които ми отправиха предложения, но сутринта се събудих и се обадих на Андреа Аниели, питайки го за среща. Благодарен съм, че той ми позволи да се върна към треньорството и да побеждавам, което е от най-голямо значение. Изгледах много мачове по време на моята почивка, особено в края на втората година. Започвам нова глава в Ювентус, този отбор е съставен от много млади играчи, които се нуждаят от развитие. Има и опитни футболисти като Кристиано Роналдо, Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Тези тримата трябва да бъдат добавена стойност за клуба и отбора, носейки опит и техника на терена. Също така е необходимо те да бъдат модели за пример на младите играчи.

Това, което направихме, остава в миналото. Преди две години решихме да се разделим, но сега започваме от нищото, за да постигнем нашите цели. Горд съм, че Ювентус ми се обади, както и че разполагам с любовта на феновете. Отсега нататък просто трябва да се фокусираме върху терена. ДНК-то на Ювентус е специфично, всяка победа идва с всекидневна работа. Заварих отбор, който спечели една титла през последните два сезона, както и още два трофея през миналата кампания.

Кристиано Роналдо е чудесен играч и умен човек. Поговорих си с него вчера, както направих и с останалите. Казах му, че това е важен сезон и че съм щастлив, че се срещам отново с него. Сега той има по-голяма отговорност, защото преди три години имахме по-опитен състав, докато сега има по-млади играчи. Очаквам много от него по отношение на отговорността. Той е в добра кондиция и е във форма. Има различни моменти през сезона и след като ще играем мач на всеки три дни, ще трябва да правя ротации. Това се отнася за всички играчи. Сигурен съм, че ръководенето на футболистите не е било лесно през последната година и половина заради пандемията от COVID-19.

Пауло Дибала също е в много добра форма физически и психически. Той е играч, който може да бележи голове, дори по 20-25 на сезон. Той е способен да изпълнява преки свободни удари, така че може да прави разликата. По отношение на опита си в Юве, той може да бъде втори капитан, тъй като Леонардо Бонучи напусна Ювентус и след това се върна. Очаквам много от него, говорили сме си и той е много мотивиран.

Капитаните се избират в зависимост колко време са били в отбора. Така че Киелини е най-опитният, а след това е Дибала. Бонучи си тръгна за един сезон, той взе това решение, така че ако иска капитанската лента, трябва да си купи една и да играе с нея на улицата. Лео е наясно с това. В последния ми сезон в Ювентус Марио Манджукич и Сами Кедира носеха капитанската лента, защото Лео беше назад в йерархията. Пауло не направи добър сезон, но сега може да покаже своята стойност. Той е на 28 години, зрял е и имам добри усещания за него. Той беше момче, но сега е мъж. Бележи голове, а това е важното във футбола. Очаквам много от него както обикновено. Има ентусиазъм, а това е най-важното”, бяха част от думите на Алегри на пресконференцията.