Алекс Везенков: Искам да играя срещу ЛеБрон Джеймс

Целта ми е да имам роля в състава на Сакраменто, заяви българският баскетболист

Топ
15:57 - 28 Септември 2023
1856
Алекс Везенков: Искам да играя срещу ЛеБрон Джеймс

"Чувството е страхотно, защото идвам в отбор, който печели. На мен ми харесва да печеля, да се съревновавам с останалите и за мен е важно, че ще съм част от добър отбор. Ръководството на тима идваше толкова много пъти в Гърция. Говорил съм си с помощник-треньорите и оценявам това, което направиха за мен. Разбирам, че играта в НБА е различна от тази в Европа, но идвам готов със своя опит и с всичко, от което отборът се нуждае, за да печели", заяви новото попълнение на Сакраменто Кингс Александър Везенков, който даде интервю за официалния канал на “кралете” в YouTube.

Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон говори за очакванията си относно дебютния си сезон в НБА с екипа на Кингс.

Както е известно, българският национал ще може да направи неофициалния си дебют за тима на 10 октомври в двубоя срещу Торонто Раптърс от предсезонната подготовка в най-силната лига в света.

"Темпото е много бързо, има много талантливи и атлетични състезатели. Аз обаче имам увереност в себе си и ще продължавам да правя това, което правех досега. Баща ми е моят модел за подражание. Когато бях 3-годишен, той ме водеше по залите, за да видя отблизо какво означава баскетболът. Той винаги се опитва да ме прави по-добър играч и никога не е доволен от мен, което също ми помага. Може би понякога напрежението идва в повече, но на това ми харесва и без него нищо нямаше да е същото. Беше много горд, когато подписах със Сакраменто. Да видиш детето си да играе в НБА е нещо уникално и се надявам същото да ми се случи и на мен.

От малък си спомням за онзи отбор на Сакраменто с Владе Дивац, Педжа Стоякович, Крис Уебър, Майк Биби и Дъг Кристи. С годините обаче нещата се промениха и отборът не се радваше на най-добрите си дни, но през миналия сезон тимът се справи много добре и влезе в плейофите. Гледах доста мачове и исках да се подготвя за следващия сезон, така че в момента знам доста за този отбор.

Винаги съм харесвал Дирк Новицки заради неговия стил и неговата лоялност. Той ми е модел на подражение. Също така харесвам Пау Гасол. Предимно ми правят впечатление играчи от Европа, защото идвам оттам и се опитвам да гледам повече тях.

Както вече казах, изгледах доста мачове на Сакраменто през миналия сезон. Играта е на високо темпо, с много “хендофи”, пресечки, на скорост и движение без топка. Смятам, че стилът ми на игра съвпада с този на отбора. В защита ще давам всичко от себе си. Виждам как отборът се движи с много енергия и се опитва да бъде агресивен срещу съперника, така че аз съм тук да се състезавам.

Целта ми за следващия сезон е да имам активна роля в ротацията на тима и да помагам с каквото мога. Първите месеци със сигурност ще бъдат трудни - така е навсякъде, но от първия ден всички в ръководството и съотборниците ми помагат да свикна.

Искам да се изправя срещу Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс. Срещу Уориърс, защото миналата година загубихме от тях в плейофите, а срещу Лейкърс - защото искам да играя срещу ЛеБрон Джеймс.

Обичам да гледам филми - на кино или вкъщи. Обичам да вечерям с приятели, да вървя навън. Също така обичам да гледам различни спортове като тенис и футбол. Никога не съм гледал американски футбол, но може би ще се наложи.

Феновете могат да очакват, че ще давам 100% от възможностите си във всеки мач. Знам, че те обичат отбора и през миналия сезон залата беше пълна във всеки мач, така че същото очакваме и тази година", заяви Александър Везенков.