Александър Георгиев блести за успех на Колорадо

Спорт
11:04 - 08 Ноември 2023
2712
Александър Георгиев блести за успех на Колорадо

Роденият в Русе руски национален вратар Александър Георгиев направи 20 спасявания при успеха на Колорадо над гостуващия Ню Джърси с 6:3 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. 

Домакините изковаха успеха в последната третина, в която отбелязаха три безответни попадения, а с актив от 16 точки се изкачиха на върха в Централната дивизия.

Мико Рантанен се отличи с два гола и асистенция, Майлс Ууд и Нейт Маккинън добавиха по гол и асистенция, Райън Йохансен и Рос Колтън също вкараха, а Кайл Макар допринесе с три асистенции.

Тимо Майер, Дъги Хамилтън и Тайлър Тофоли бяха точни за Ню Джърси, за който заради контузии не играха основните нападатели Джак Хюз и Нико Хишийр.

Сан Хосе спечели с 2:1 срещу гостуващия Филаделфия и записа първа победа за сезона, прекъсвайки серия от 11 поредни поражения, което беше изравнен негативен рекорд за старт на кампания в лигата. Антони Дюклер завърши с гол и асистенция за попадението на Вилиан Еклунд при числен превес, а Макензи Блекууд отрази 38 шайби за успеха.
   
Джоел Фарабий беше точен за Филаделфия, който загуби за пети път в шест мача, въпреки че отправи 39 точни удара срещу 19 на съперника в мача.