Александър Сано откри изненадващо своя герой от "Ягодова луна"

Пожарникарят Георги Димитров Джамбазов е реално съществуващо лице, сценаристите налучкали името му случайно

Култура
11:00 - 18 Април 2020
19823
Александър Сано откри изненадващо своя герой от "Ягодова луна"

Реалността изненада сценаристите на набиращия популярност пожарникарски екшън  по Нова телевизия "Ягодова луна". Оказа се, че героят на Александър Сано - огнеборецът Георги Димитров Джамбазов е реално съществуващо лице, но авторите на сценария - Милена Фучеджиева и Елена Иванова абсолютно са налучкали неговите имена, без дори да подозират това.

Макар в сериала да се разиграват събития то действителни случаи от екипа се кълнат, че съвпадението на имената е абсолютна случайност. А за тази случайност единият от сценаристите - Милена Фучеджиева научава от писмо, изпратено до нея от истинският огнеборец Георги Димитров Джамбазов.

"Представям ви пожарникаря Георги Димитров Джамбазов, не, не аз - истинския! Оказа се, че от 12 години живея срещу работното му място и не съм подозирал, че съществува! Странно нещо е животът", написа във фейсбук популярният актьор Александър Сано, който е екранният Георги.


За любопитното съвпадение първо сподели в социалните мрежи Милена Фучеджиева и разказа как се е случило всичко. Ето какво написа сценаристката: "Да ви развеселя с нещо. Днес получих следния мейл: "Здравейте! Позволявам си да Ви пиша на лични с един конкретен въпрос по повод нашумелият в последно време филм по Ваш сценарий "Ягодова луна." Казвам се Георги Димитров Джамбазов и съм пожарникар в столичната пожарна-5-та служба. Та въпросът ми е случайно ли нацелихте и трите ми имена?"

Сценаристът Милена Фучеджиева е изумена от съвпадението на имената на главния герой в сериала и на реално съществуващ пожарникар от София

А нейният отговор е, че е напълно случайно. А след това добавя шеговито: "Съвпадение и с трите имена на героя на Александър Сано e доста голямо съвпадение. Истинският Георги Джамбазов каза, че поне на гаджета е случил в сериала". В "Ягодова луна" героят на Сано има интимни отношения с героините на Радина Боршош и на Рая Пеева.

Любовни искри припламват между Радина Боршош и Александър Сано в "Ягодова луна"

Съвпаденията на имената обаче не свършват дотук. На истинския Георги жена му се казва Радина - като дъщерята на сценариста Милена Фучеджиева и като актрисата Радина Боршош, която се разписва с главна роля в сериала. "Леко съм все по-шокирана. То бива синхронност, ама това вече е знак от съдбата. За какво, не знам", споделя Фучеджиева. 

В сериала Георги е смел, честен и отговорен. Във фейсбук познати на истинския пожарникар Георги Джамбазов са категорични, че тези качества напълно се отнасят и до него. Така се оказва, че всъщност Александър Сано съвсем случайно откри огнебореца, който е негов прототип. Макар че сценаристите изобщо не са предполагали за съществуването на реалния Георги Джамбазов, който без страх потушава огнени пламъци.