Александър Вучич: Инцидентът в Косово разруши доверието

Проблемът не се състои в последиците от инцидента, а проблемът е свързан с живота на 28 души, заяви президентът на Сърбия

Новини
10:34 - 31 Май 2019
2738
Александър Вучич: Инцидентът в Косово разруши доверието

"Нахлуването на полиция в Северно Косово и реакцията към случилото се на западните страни разрушиха доверието и партньорските отношения на Сърбия със Запада", заяви сръбският президент Александър Вучич в интервю за телевизия "Първа ТВ", предаде ТАСС.

"Това, което се случи във вторник в Северно Косово, премина някои граници. Струва ми се, че международната общност първоначално не разбра, че е била премината границата на търпението, сега това на някои места го разбират и питат: "А какво точно се е случило, след като тази граница е премината?"

Казва се, че трябва да се преминат десет стъпала, за да бъде загубено доверието, но това, което се случи, бе стъпването не на десетото, а на дванадесетото стъпало, при което албанците разрушиха доверието ни", каза Вучич.

"Проблемът не се състои в последиците от инцидента, а проблемът е свързан с живота на 28 души и още по-големият проблем се състои в разрушаването на вярата в партньорските отношения със западната част на международната общност по въпроса за Косово", добави президентът.