Алелуя! Аякс би след 69 дни суша!

Грандът от Амстердам, който се намира в голяма криза, спечели домакинството си на Волендам

Спорт
11:42 - 03 Ноември 2023
2096
Алелуя! Аякс би след 69 дни суша!

Аякс се наложи над Волендам с 2:0 в отложен мач от третия кръг Ередивизи. След попадения на Стивън Бергвайн и Чуба Акпон, тимът от „Йохан Кройф Стейдиъм“ постигна първата си победа от 69 дни насам.

За последно амстардамци се наложиха над Лудогорец на 24 август с 4:1 в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Именно българският шампион сложи началото на черната серия, която продължи 69 дни, в които Аякс изигра 10 срещи, от които загуби в 7 и удари дъното на таблицата в Ередивизи.

Аякс започна да натиска от първата минута на срещата. В 5-ата минута Стивън Бергвайн се възползва от рикошет в наказателното поле на Волендам и стреля, но покрай десния страничен стълб.

Капитанът на Аякс размина няколко бранители на гостите в 30-ата минута, след което дръпна спусъка, но топката прелетя над напречната глреда.

В 53-ата минута Бергвайн бе изведен зад гърба на защитата на Волендам, а той стреля с първото си докосване, но Мио Бакхаус направи феноменално спасяване.

Браян Броби намери Бергвайн, който направи движение навътре в наказателното поле, след което с мощен удар порази целта, за да изведе своя тим напред в резултата в 57-ата минута.

В последната минута от редовното време Аякс стигна и до втори гол, когато Бергвайн центрира от корнер, а Чуба Акпом се извиси над всички в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.

След този успех Аякс се изкачва до 15-о място във временното класиране с актив от 8 точки след 9 изиграни срещи, докато Волендам е на 17-а позиция със 7 пункта.