Алена за COVID-19: Медицинските лица ще изнудват властта!

Ново скандално пророчество на астроложката за коронавируса настрои лекари и сестри срещу нея

Новини
06:20 - 13 Март 2020
15951
Алена за COVID-19: Медицинските лица ще изнудват властта!

Астроложката Светлана Тилкова - Алена за пореден път разбуни духовете с твърдение, че медицинските лица в България и по света подготвят стачки и ще саботират борбата срещу разпространението на коронавируса. Дамата, която вече второ десетилетие „врачува” по Би Ти Ви, се позова на...Луната, за скандалното си астрологично предсказание.

„Аспект на Луната предупреждава за склонност и лесна податливост на манипулиране у нас и по света на медицински лица, на които строгите мерки, ограничения, увеличеното напрежение в работата им тежат и искат да се освободят от тази тегоба.

Възможни са стачки, изнудвания на властите, умишлени саботажи, дори безотговорно отношение към пациенти с други заболявания, водещи до тяхната кончина”, хвърля обвинения в аванс към лекарите и медицинските сестри Алена.

Думите й възмутиха десетки медицински работници, които с право се почувстваха засегнати. „Най-тежката битка на първа линия и с риск за живота си ще изнесат лекарите, медицинските сестри, санитарите и шофьорите на линейки, които се сблъскват с COVID-19. Недопустимо е да се настройва обществото срещу медицинските лица с клевети под формата на астрологична прогноза”, гневят се медиците.

Алена постави под съмнение, позовавайки се на Луната, морала на медицинските работници в България и по света.

Наскоро името на Алена бе забъркано с нейно мнимо изказване, че аурата на премиера Бойко Борисов пазела България от коронавирус. Светлана Тилкова обясни, че това нейно изказване е фалшива новина, но призна, че често пъти е правила астрологични прогнози на министър-председателят.