Алер попиля Спортинг насред Лисабон

Спорт
11:52 - 16 Септември 2021
1544
Алер попиля Спортинг насред Лисабон

Аякс разби с 5:1 Спортинг Лисабон насред „Жозе Алваладе“ в мач от група „С“ на Шампионска лига. Големият герой за нидерландския гранд бе Себастиен Алер, който вкара четири попадения във вратата на португалския шампион. 

По този начин той се превърна в едва втория футболист, който вкарва четири гола в дебюта си в Шампионска лига след Марко ван Бастен, който реализира четири попадения за Милан срещу Гьотеборг през 1992 година.

Аякс започна много силно мача и още във 2-ата минута след удара на Антони топката срещна десния стълб, а след това при добавката Себастиен Алер не пропусна с глава да вкара топката във вратата на Антонио Адан.

Аякс отбеляза своя втори гол в мача в 9-ата минута, когато Антони изведе Алер на празна врата, а той не пропусна да вкара и да направи резултата 2:0.

Спортинг Лисабон пропусна чудесна възможност да намали своя пасив в мача в 13-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Аякс Паулиньо стреля, но в аут.

Антонио Адан предотврати трети гол в своята врата в 22-ата минута, когато отрази опасен удар на Райън Гравенберх.

Спортинг Лисабон намали своя пасив в 33-ата минута след гол на Паулиньо.

Аякс бързо възстанови своята преднина от два гола в 39-ата минута след попадението на Стивън Бергхуис.

В добавеното време на първата част Зуаир Федал на два пъти пропусна да се разпише и да върне интригата в двубоя.

Паулиньо се зарадва в 47-ата минута, пращайки топката за втори път във вратата на Аякс, но след намесата на ВАР попадението не беше зачетено заради нарушение.

Аякс бързо успя да вкара четвърти гол в 51-ата минута, когато Антони отново демонстрира страхотно разбирателство със Себастиен Алер, който оформи своя хеттрик в двубоя.

Спортинг Лисабон направи сериозен пропуск в 56-ата минута, когато след удара на Педро Поро топката срещна десния стълб на вратата на Аякс.

Ремко Пасвеер направи много добро спасяване в 61-ата минута, отразявайки удара на Педро Поро от фал.

Себастиан Алер вкара своя четвърти гол в двубоя в 63-ата минута, възползвайки се от асистенцията на Нусаир Мазрауи.

В другия мач от групата Борусия Дортмунд се наложи с 2:1 като гост на Бешикташ.

В следващия двубой Аякс е домакин на Бешикташ, а Спортинг Лисабон гостува на Борусия Дортмунд.