Алисън Филикс - атлетката, която трябваше да крие бременността си от своя спонсор (ВИДЕО)

След това бебето й прекарва повече от месец в спешното отделение

Нещо за четене
14:10 - 20 Ноември 2023
6459
Алисън Филикс - атлетката, която трябваше да крие бременността си от своя спонсор (ВИДЕО)

Когато Алисън Филикс забременява, Nike решават да намалят стойността на договора й със 70%! Причината е, че е бременна!? Казват й: "Знай си мястото и просто тичай".

Посред всичко това й се налага спешно цезарово сечение в седмия месец на бременността заради потенциално животозастрашаващо състояние, а бебето й прекарва повече от месец в спешното отделение за новородени.

Американската атлетка иска да има още деца. Тя роди първото си през 2018 г., когато заедно със съпруга й Кенет Фъргюсън станаха родители на момиченце на име Камрин.

Само две години по-късно Алисън се класира на петите си Олимпийски игри под погледа на дъщеря си.

Филикс се отказва от Nike и създава свой собствен бранд обувки за бягане - The Saysh One. Състезава се с тях на Олимпийските игри в Токио 2021 под надслова "Знам си мястото". Там тя взе бронз на 400 метра и злато на 4 по 400 метра.

Със своите 11 олимпийски медала през 2020 г. тя надминава Карл Люис и става най-титулувания американски лекоатлет за всички времена.

На световното първенство в Доха през 2019 г. Филикс спечели злато от смесената щафета 4 по 400 метра и взе 12-ия си медал от шампионатите, подобрявайки рекорда на Юсейн Болт от 11 отличия.

"Използвах гласа си и създадох тази компания за вас. За да не трябва да тренирате в 4:30 сутринта в петия месец, за да скриете бременността си от своя спонсор", сподели 37-годишната вече бивша атлетка, която сложи край на кариерата си миналана година.

Алисън Филикс пусна собствена линия маратонки през 2022 г., направени от жени за жени. The Saysh One набира все повече популярност и заради въведената наскоро политика за маратонките и майчинството.

"Крайно време беше някой да направи нещо такова. Продължавам да се уча колко е важно ти да задействаш промените, вместо любезно да молиш за такива.

През последната година се старая да направя света по-добро място за жените, затова обявявам новата политика на The Saysh One.

Ето какво представлява тя. По време на бременност жените могат да сменят номера обувки, който носят.
Ако имате чифт The Saysh One и размерът на крака ви се е променил по време на бременността ви, ние ще ви изпратим нов чифт. Много просто и ясно", написа тогава в Инстаграм Филикс.

Проучване е установило, че между 60 и 70% от жените свидетелстват за по-дълги крака и по-ниски сводове след раждане. Това, освен неудобно, е и ужасно скъпо, защото по-големите крака означават по-голям номер обувки, а това би струвало доста, ако трябва да подмениш всичките си обувки.