Алкантара става №3 по заплата в Ливърпул, представят го днес

Спорт
12:38 - 18 Септември 2020
4067
Алкантара става №3 по заплата в Ливърпул, представят го днес

Ливърпул официално ще обяви трансфера на Тиаго Алкантара от Байерн (Мюнхен) още днес. Мърсисайдци вчера се договориха с европейския клубен шампион, като новината обяви изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Според английските медии шампионът на Премиър лийг ще даде за Тиаго 20 милиона паунда плюс 5 милиона под формата на бонуси. Ливърпул ще плати сумата на вноски през следващите четири години. Това означава, че сега клубът от "Анфийлд" ще извади едва около 5 милиона паунда.

Халфът ще подпише договор за четири години и ще бъде третият най-високоплатен футболист на Ливърпул след Вирджил ван Дайк и Мохамед Салах.

Днес Алкантара ще премине в Ливърпул втората част от медицинските тестове, които са започнали още в Германия. Очаква се до края на деня трансферът му да бъде обявен официално. Юрген Клоп по всяка вероятност няма да може да го включи в групата за мача с Челси в неделя, но е възможно Тиаго да дебютира за Ливърпул следващият четвъртък в двубоя за Карабао Къп срещу Линкълн.

Тиаго Алкантара ще играе с №6.