Алкарас: Джокович и Надал са хегемони все още

Докато те играят, няма да има смяна на поколенията, заяви новият крал на Уимбълдън

Спорт
12:27 - 19 Юли 2023
1953
Алкарас: Джокович и Надал са хегемони все още

Водачът в световната ранглиста на тенисистите Карлос Алкарас е на мнение, че е рано да се говори за смяна на поколенията след неговата победа на Уимбълдън.

„Да спечеля титлата беше невероятно събитие, особено когато си победил Джокович, който в последните 10 години беше непобедим на Централния корт в този храм на тениса. Но все още не усещам настъпването на нова епоха.

Докато Новак Джокович и Рафа Надал продължават да играят и да се борят за големите трофеи, няма да има смяна на поколенията. Да обсъдим този въпрос след няколко години, не сега“, коментира 20-годишният испанец пред TyC Sports при завръщането си в родния му град Ел Паламар.

„Какво може да ме направи щастлив в близко бъдеще ли? Ами искам да спечеля пет пъти Уимбълдън, четири пъти US Open, три пъти „Ролан Гарос“ и четири пъти Australian Open.

Струва ми се, че след това няма да има как да съм по-щастлив. Искам да спечеля повече турнири от Големия шлем и други титли, да изкарам по-дълго време на върха на ранглистата. Надявам се да мога да изживея всичко това“, заяви Алкарас.

Карлитос показа, че успехите не са го главозамаяли.

„Разбира се, че ми предстои още много работа. Същото беше с Джокович, когато той започваше своя път и даже беше взел пет титли от Шлума, с Надал и с Федерер. Те създадоха собствен стил и го усъвършенстваха непрекъснато. Не можеш да достигнеш съвършенство, защото винаги има нещо, което да можеш да подобриш в играта си. Към това се стремя и аз“, призна младият испанец.