Алкарас: Не ме сравнявайте с Надал

Спорт
13:27 - 23 Ноември 2022
1652
Алкарас: Не ме сравнявайте с Надал

Испанският тенисист Карлос Алкарас не обръща внимание на сравненията между него и великият му сънародник Рафаел Надал.

19-годишният Алкарас направи изключителен сезон и стана най-младият водач в световната ранглиста в историята. Той спечели първа титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ през септември, както и два трофея от сериите "Мастърс".
 
Тийнейджърът пропусна Финалния турнир на АТП на осемте най-добри в Торино през миналата седмица заради травма на коремен мускул, но въпреки това завърши годината като номер 1 в света.

Постиженията на младока предизвикаха множество сравнения с неговия знаменит сънародник Надал, който на 19-годишна възраст триумфира за първи път на "Ролан Гарос" през 2005 година, а в момента е тенисистът с най-много титли от Големия шлем - 22.   

"Няма място за сравнение. Няма значение, че в момента аз съм номер 1, цялостната кариера на Рафа значи много повече. За всеки почитател на тениса е удоволствие да наблюдава Надал на корта. Надявам се през моята кариера да постигна поне половината от това, което има той", коментира Алкарас.

Младият испанец ще се стреми през новия сезон да "се подготви максимално добре" и да запази инерцията от завършилата година.

"Ще бъде трудна година, защото сега навсякъде ще ме считат за фаворит. Ще има много по-голямо напрежение върху мен. Ще опитам да не допусна това да ми повлияе и ще се постарая да запазя само положителните емоции. Все пак да побеждаваш идолите си е невероятно постижение. Със сигурност не искам да се обременявам с излишни неща и каквото и да стане занапред, ще се опитам да се наслаждавам на тениса", каза още Алкарас.