Алкарас премина безпроблемно през Оже-Алиасим

Третият поставен Яник Синер се класира за осминафиналите след 17-а поредна победа

Спорт
11:37 - 11 Март 2024
1318
Алкарас премина безпроблемно през Оже-Алиасим

Световният номер 2 и поставен втори в основната схема на Индиън Уелс – Карлос Алкарас, нямаше проблеми и се справи с Феликс Оже-Алиасим за 78 минути, побеждавайки го с 6:2, 6:3 в мач от 1/16-финалите на турнира от сериите „Мастърс 1000“.

Двубоят започна с размяна на сервис геймове, като в петия Карлос Алкарас даде една точка на подавача, за да направи първия си пробив. Испанецът спечели своето подаване, след което последва нов спечелен гейм при подаване на Оже-Алиасим, въпреки че канадецът спаси един брейк бол. Така Алкарас успя в осмия гейм да затвори първия сет с 6:2 в своя полза.

Световният номер 2 пренесе силната си игра и през втория сет, който стартира с лесен пробив. Алкарас постигна нов такъв в деветия гейм, за да затвори и втория сет и респективно мача.

В следващата фаза на Индиън Уелс Карлос Алкарас ще се изправи срещу унгареца Фабиан Марожан, който в своя двубой преодоля Тиаго Сейбот Уайлд с 6:2, 6:2.

Световният номер 5 Андрей Рубльов отпадна от турнира в Индиън Уелс от сериите „Мастърс 1000“. Руснакът отстъпи от Иржи Лехечка с 4:6, 4:6 в мач от 1/16-финалите, продължил 78 минути.

Лехечка успя да постигне пробив още в първия гейм, което му даде летящ старт за първия сет, който затвори при 6:4 в своя полза, въпреки че в деветия гейм Рубльов успя да спаси един сет пойнт.

Във втория сет Иржи Лехечка отново съумя да направи ранен пробив още в третия гейм, като след три поредни спечели гейма поведе с 3:1, като не изпусна инициативата и затвори и втория сет при 6:4 в своя полза.

В следващата фаза на турнира Лехечка ще се изправи срещу Стефанос Циципас.

Третият поставен Яник Синер се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс, щата Калифорния.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия и Ротердам се наложи с 6:3, 6:4 над германеца Ян-Ленард Щруф, №25 в схемата, и постигна 17-а поредна победа и 14-а за годината, с което се изравни с Григор Димитров на върха.

Италианецът, който миналата година бе спрян на полуфинал в Индиън Уелс от Алкарас, постигна по един пробив във всеки сет и затвори двубоя за 74 минути игра.

„Опитвах се да сервирам на ниво, защото знам колко е опасен неговия начален удар и мисля, че се справих със задачата“, коментира Синер след срещата, в която наниза седем аса и спечели 83 процента от точките на първи сервис.

Следващият опонент на 22-годишния тиролец е Бен Шелтън. Поставеният под №16 американски левичар надделя над Франсиско Серундоло от Аржентина със 7:6(5), 3:6, 7:6(5) след два часа и 46 минути игра.

Напред продължава и шестият Александер Зверев. Германецът преодоля №27 в схемата Талон Грийкспор от Нидерландия със 7:6(7), 6:3.

Следващият съперник на Зверев е №10 Алекс де Минор. Намиращият се в отлична форма австралиец се справи с Александър Бублик със 7:5, 6:0.