Алкарас премина и през първия си по-сериозен тест (ВИДЕО)

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу шампиона от Вашингтон Даниел Еванс

Спорт
11:09 - 01 Септември 2023
2111
Алкарас премина и през първия си по-сериозен тест (ВИДЕО)

Карлос Алкарас премина първия си сериозен тест на US Open, побеждавайки южноафриканеца Лойд Харис с 6:3, 6:4, 7:6(4) в четвъртък вечер.

Шампионът от миналия сезон се задържа за кратко на корта в първия кръг, след като съперникът му Доминик Кьопфнер се оттегли във втория сет заради контузия в глезена, но получи възможност да тества играта си срещу енергичния Харис.

“Изиграх страхотен мач от първата до последната точка. Ако трябва да посоча нещо конкретно, мисля, че направих добър втори сет без много грешки и играх моята игра”, заяви Алкарас.

Най-младият водач на основната схема на US Open в историята на турнира спаси 9 от 10 точки за пробив, пред които се изправи в срещата, и навакса пробив пасив в средата на третия сет.

В същото време 26-годишният Харис показа много хъс на корта, с изключение на кратък период в средата на мача, а неговата агресивна игра, която доведе до 25 уинъра, накара Алкарас да демонстрира впечатляващите си умения в защита.

След като не успя да реализира първите си шест възможности да пробив, Харис се възползва от моментно отпускане на Алкарас, за да направи пробив и да поведе с 4:2 в третия сет. Испанецът обаче веднага върна пробива и скоро след това затвори мача в тайбрека.

В следващия кръг Карлос Алкарас ще се изправи срещу още по-сериозен противник в лицето на шампиона от Вашингтон Даниел Еванс. Британският тенисист се съвзе от тежка загуба в първия сет, за да обърне и отстрани холандеца Ботик ван де Зандшулп с 1:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Въпреки че води в преките им двубои с 2-0, Алкарас очаква трудна битка с Еванс.

“Той е наистина корав играч. Притежава добър сервис и воле и добър игра на мрежата. Ще трябва да се постарая доста, ако искам да спечеля този мач”, коментира испанецът.

Карлос Алкарас ще се опита да стане първият шампион на “Флашинг Медоус”, който успява да защити титлата си, откакто Роджър Федерер спечели пет поредни трофея в периода 2004-2008 година. В същото време Алкарас преследва седмата си титла за сезона и трета мейджър в кариерата си.