Алкарас продължава да мачка на "Ролан Гарос" (ВИДЕО)

Спорт
11:57 - 30 Май 2022
2086
Алкарас продължава да мачка на "Ролан Гарос" (ВИДЕО)

Карлос Алкарас се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 срещу Карен Хачанов в мач от четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция и продължи серията си от 14 поредни победи. 19-годишният испанец е и най-младият играч от почти три десетилетия насам с два четвъртфинала на турнири за Големия шлем, след като достигна до същата фаза в Ню Йорк.

Алкарас затвори само за 29 минути първия сет срещу Хачанов, който е номер 25 в света и четвъртфиналист в Париж през 2019. Руснакът успя да задържи сервиса си в началото на втората част, но Алкарас спечели пробив при 3:3 и загуби само още един гейм до края.

Двамата тенисисти си размениха по един пробив в средата на третия сет, но Алкарас стигна до още един в седмия гейм и повече не позволи изравняване. Той сложи край на двубоя от четвъртия кръг след 2:16 часа игра и от шестия мачпойнт.

Алкарас, номер 6 в световната ранглиста, вече има баланс 19-1 през сезона на клей, след като стигна до поредни титли в Барселона и Мадрид през април и май. Негов следващ съперник е поставеният под номер 3 Александър Зверев, а на евентуален полуфинал той ще срещне победителя от титаничния сблъсък между Новак Джокович и Рафаел Надал.