Алла Пугачова с рекорден хонорар от 400 000 евро

Нещо за четене
18:10 - 13 Септември 2021
8854
Алла Пугачова с рекорден хонорар от 400 000 евро

Рекорден за руския шоу бизнес хонорар е получила примата на естрадата Алла Пугачова. Веднъж за свое участие тя взела колосалните 400 000 евро. Това разкри директорът на продуцентската компания „Ру-Концерт“ Евгений Морозов. Той разказа още, че в момента екссъпругата на Филип Киркоров не приема ангажименти за участия, тъй като в условията на пандемия от коронавирус никой не бил готов да поеме големия й хонорар.  

Преди всеобщата карантина бе съставен рейтинг на най-високо платените естрадни изпълнители в Русия. В златната класация на представителите на шоу бизнеса очаквано челно място тогава зае Пугачова. Според запознати, обикновено тя взема по 300 000 евро за. Примата обаче има златно правило – на Нова година тя е със семейството си и отказва дори най-привлекателните предложения за работа.

След Пугачова се нарежда нашумялата група „Ленинград“, чиито колектив взема по 100 000 евро за участие. Такава е тарифата и на певеца Григорий Лепс, който през април 2019 г. изнесе концерт в София. По-рано стана ясен е размерът на пенсиите на именитите руски естрадни изпълнители от третата възраст. И тук Алла води класацията с 47 00 рубли на месец пари за старост. Преведено в евро това прави приблизително 550 евро. Преди година по време на свой концерт в Минск примата за пореден път обяви, че прекъсва солната си кариера. По думите на певицата, тя не е готова да изнася самостоятелни концерти в близките 10 години.

Хитовата група "Ленинград" прибира по 100 000 евро за участие

Освен от певческата кариера на изпълнителката на песента „Арлекино“ пресата в Москва живо се интересува и от нейната външност. Преди Нова година тя публикува в социалните мрежи снимка, с която буквално шокира феновете си. Тогава Алла демонстрира идеална външност, на която биха завидели мнозина млади девойки. 72-годишната певица е дръпнала поне 30 години, коментират светските хроникьори. На фотоса Пугачова изглеждаше като младо момиче – видимо отслабнала, в светли елегантни панталони, тъмна блуза и къдрава коса.