Алла Пугачова живее в рицарски замък за $20 милиона (СНИМКИ)

През ключалката
08:50 - 14 Април 2019
30113
Алла Пугачова живее в рицарски замък за $20 милиона (СНИМКИ)

Алла Пугачова и младият й съпруг Максим Галкин живеят в рицарски замък за 20 милиона долара в подмосковното селце Гряз. Девет дни преди българската естрадна прима Лили Иванова официално да навърши 80, руската примадона – Алла Пугачова, ще отпразнува в Москва своя 70-годишен юбилей. В момента Алла Борисовна е щастливо омъжена за комедийния актьор, певец и тв водещ Максим Галкин, който е с 27 години по-млад от нея. Двамата се радват на 6-годишните си близнаци Елизавета и Хари, като певицата стана сурогатна майка на 64-годишна възраст.

Алла Пугачова и Максим Галкин са заедно вече 18 години


Животът и кариерата на Алла Пугачова непрекъснато са съпътствани от пикантерии. Една от най-любопитните напоследък, която е във фокуса на руските медии, е  огромният и луксозен дом, в който се шири четиричленното семейство. Някои го определят за връх на кича, но според именити руски архитекти и интериорни дизайнери, освен че е построено с много пари, имението е подредено вещо и с много вкус.

Звездата на руската естрада може да се похвали, че е една от най-богатите личности в Русия, като неофициално богатството й се оценява на 100 милиона долара. В тази сума не влизат многобройните й имоти, както и бизнес активите на нейните пълнолетни деца и бивши съпрузи.

Самата Алла Борисовна получава милиони от продажбата на своите дискове и от излъчването на песните й по телевизии и радиостанции. Тъй като певицата прекрати концертната си дейност преди десетина години, днес тя развива бизнес с чадъри, а доскоро предлагаше на пазара и своя марка парфюми и чипсове.

Певицата и тв водещият заедно с техните деца Хари и Лиза


Официалната пенсия, която естрадната легенда получава от държавата е в размер на 11 000 рубли, което в Русия се смята за висока пенсия, а иначе се равнява на 300 лева. Преди 6 години, когато Руският пенсионен фонд предложи на музикалната богиня, както я наричат в родината й, да използва майчинско обезщетение в качеството си на многодетна майка, тя отказва. Мъжът й Галкин тогава сподели, че семейството няма никакви финансови проблеми и затова не желае да се възползва от тази социална придобивка.

Замъкът се намира в подмосковното селце Гряз


Наскоро 42-годишният Максим направи и още едно любопитно признание – че е забелязал Алла Пугачова, когато бил на 3 години, т.е в края на 70-те години на ХХ век. Тогава певицата е на 30 и вече е звезда в СССР и в социалистическите страни. „Аз я гледах по телевизора, търчах из къщи и виках: „Алла, Алла”, разказа популярният тв водещ и комик и добави, че вече като тийнейджър се влюбил в примадоната и тайно мечтаел да се ожени за нея. И така мечтата му става факт през 2011 г., макар двамата да са гаджета десет години преди венчавката, още докато Пугачова е омъжена за Филип Киркоров. А когато Галкин се жени за Алла започва да мечтае двамата да живеят в рицарски замък в Подмосковието. Явно Максим е роден под щастлива звезда, защото и тази негова мечта става реалност.


Звездният имот и останалите постройки на територията на имението им в Гряз се разпростират на 10 декара. Площта на 6-етажния замък е 3000 кв. м и включва 20 стаи, от които 5 гостни, огромна библиотека, обсерватория, оборудвана с най-модерни телескопи, билярдна зала, кино зала, басейн, фитнес и специална бална зала за приеми и за гости. Рицарският замък е оборудван и с вътрешен асансьор и красива вита стълба, както и с подземен паркинг, в който звездното семейство държи внушителен автопарк.

На територията на имението на Пугачова и Галкин има още зимна градина, оранжерия, детска площадка и дори малък амфитеатър. За персонала са построени отделни къщи. Като цяло домът е решен във викториански стил, а всяка стая се отличава с неповторима атмосфера.

Само цената на мебелите в къщата е над 3 милион долара, изчисляват руските медии. Дъбови столове и маси, камина и кристален полилей от прочутото муранско стъкло от Венеция посреща гостите в огромната приемна на първия етаж. Някои от полилеите в замъка пък са подобни на тези, които са украсявали дворците на руските императори.

Картините в замъка са дело на стари руски майстори, като се говори, че Галкин и Пугачова са ги откупили от руски музеи и галерии със специалното разрешение на Кремъл. Модерното и скъпоструващо оборудване в кухнята пък надхвърля 500 000 долара. Цялото това великолепие се охранява на входа от химери и дракони, като внушението е, че древните чудовища няма да пуснат в замъка никой, който би искал да наруши уюта и спокойствието на царицата на руската естрада.

Входното стълбище на замъка, охранявано от химери и дракони

Вестибюлът на замъка е оформен с мраморни шахматни плочки и дървено стълбище, до което на пост е застанал железен рицар

Стаята, в която Алла Борисовна пие следобедния си чай

В основната гостна в замъка има камина

Певицата си почива в т.нар. розова стая 

Спалнята на Алла Пугачова и Максим Галкин

Банята на примадоната

Басейнът и джакузито са изпълнени в китайски стил по желание на Галкин

Кухнята, в която понякога се вихри естрадната легенда

Как да не ти е кеф да готвиш върху такава печка?

През следващите дни четете защо Алла Пугачова казва, че България е завинаги в сърцето й, какво споделя за многобройните си бракове и кои нейни мъже са свързани с родината ни. Ще научите и какво накара руската примадона да стане сурогатна майка на 64 години, кого покани на 70-ия си юбилей, как се върна на сцената в Кремъл за сегашния си рожден ден след 10-годишна пауза и колко достигна цената на билетите за това естрадно удоволствие.