Ало, МВР! Озаптете мотористите!

Джигити и дрифтъри превърнаха в писти центъра на София, няма кой да ги санкционира

Новини
20:15 - 21 Март 2020
8309
Ало, МВР! Озаптете мотористите!

Полицията в София се оказа непълно неподготвена за някои странични „коронавирус” ефекти – като например този, че десетки мотористи и автоджигити излязоха с мощните си мотори и спортни автомобили из цялата столица, превръщайки в писти опразнените улици на града.

Келеши с тунинговани беемвета, мерцедеси и поршета фучат из бул. „България”. Макар там да има поставени камери, нелегални гонки се провеждат из почти всички основни булеварди в столицата, а воят на автомобилите се чува от километри.

Най-невъобразим шум и високи скорости обаче развиват мотористите. Репортер на Lupa.bg засече цели 6 фучащи мотора само за 5 минути в отсечката по бул. „Черни връх” между НДК и хотел „Хемус”. Най-странното е, че засякохме и полицейска патрулка, която обаче не намери за нужно да подгони нито един джигит. „Сега трафик няма и мотористите и любителите на високите скорости използват случая. И тази пролет ще е така – няма да може да спим от тях, а си мислехме, че ще ги ограничат заради коронавируса...”, коментират столичани. Само преди 2 дни моторист загина в района на Ботевград, след като се блъсна в БМВ с висока скорост при опит да изпревари товарен микробус.