Алжир отпадна сензационно от Мавритания

Един от фаворитите загуби с 0:1 виталната битка

Спорт
08:45 - 24 Януари 2024
2695
Алжир отпадна сензационно от Мавритания

Още един от фаворитите за спечелването на Купата на африканските нации, Алжир, отпадна от турнира след сензационна загуба от Мавритания с 0:1. Единственото попадение в срещата падна в 37-ата минута, когато точен бе Яли Делахи.

Така Алжир остана на последното място в група "D" и последва съдбата на Гана. Групата бе спечелена от Ангола. "Черните антилопи" събраха 7 точки. Буркина Фасо остана на второто място с 4, а Мавритания зае третата позиция с 3 пункта и има шанс да се класира за елиминациите като един от най-добрите трети отбори.

В 19-ата минута Адам Унас стреля от границата на пеналтерията, но Бабакар Ниасе направи страхотно спасяване, за да запази равенството.

Седем минути по-късно Усем Ауар пробва късмета си. Ударът му обаче премина на няколко сантиметри от левия страничен стълб.

В 37-ата минута Сюлейман Ане остана сам срещу вратаря на Алжир Антони Мандреа, но прати топката право в тялото на стража, който се намеси по отличен начин. Кълбото обаче попадна в Яли Делахи. Неговият изстрел се отби в гредата и влетя в мрежата.

11 минути след старта на втората част Мавритания можеше да вкара втори гол. Абубакари Койта направи хубав индивидуален пробив и стреля, но изпълнението му премина над напречната греда.

В 73-ата минута Аиса Манди можеше да изравни за "пустинните лисици", но Бабакар Ниасе показа добър рефлекс и спаси.

Пет минути преди изтичането на редовното време на срещата Мавритания трябваше да отбележи второ попадение. Ударът на Папе Ибну Ба обаче срещна напречната греда.

Ангола победи Буркина Фасо с 2:0 в другия мач от групата. "Черните антилопи" поведоха в резултата с гол в 36-ата минута. Фреди изпълни статично положение и сложи топката на главата на Мабулулу, който с прецизен удар с глава преодоля Ерве Кофи. Второто попадение за тима падна във втората минута на добавеното време, когато точен бе Зини.