Амал Клуни на 43 - влудяващо секси (СНИМКИ)

Бюти
11:48 - 03 Февруари 2021
15138
Амал Клуни на 43 - влудяващо секси (СНИМКИ)

Една от най-стилните и красиви жени в света- Амал Клуни днес става на 43 години.

От години Амал е символ на женственост, стил и вдъхновение за милиони жени. Амал е и доста интелигентна, тя е сред най-известните адвокати в света. 

Родом е от Ливан, но е британски адвокат.

Родена е през 1978 г. в Ливан в интелигентно и заможно семейство: баща й Рамзи Аламудин преподава в университета и основава туристическа компания. Майка й Бария Аламудин е известен журналист и работи като редактор в Al-Hayat и основател на ICE PR. Говори се, че в началото тя е против връзката на дъщеря й с холивудска звезда, защото Амал може да има много по-вископоставен съпруг, но Джордж Клуни много бързо я обезоръжава с чар и отношение.

Когато е на две се преместват в „зеления окръг“ Бъкингамшир, Великобритания. Там учи в престижно частно училище за момичета, а после в Оксфордския колеж и Нюйоркския университет.

Работила е в Международния съд на ООН в Хага като съветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан.

Запознава се с Джордж Клуни в една юлска вечер на 2013 г. Негов приятел се обажда и казва, че ще намине във вилата му на езерото в Комо с приятелка. Именно там Джордж се влюбва в Амал от пръв поглед.

Сватбата им е в седемзвездния хотел Aman Canal Grande във Венеция в края на септември 2014 година. 

Амал ражда близнаците Александър и Елла на 6 юни 2017 година. 

Защитавала е десетки известни личности като Джулиан Асандж,основателят на WikiLeaks, бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко и други.