Аматьори биха шута на Монако за купата

Руан надделя след изпълнение на дузпи

Спорт
07:59 - 09 Февруари 2024
1718
Аматьори биха шута на Монако за купата

Монако изхвърча от турнира за Купата на Франция, след като отпадна от аматьорския Руан на осминафиналната фаза на надпреварата след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1, а при дузпите футболистите на третодивизионния тим се оказаха по-точни и спечелиха с 6:5 или общ резултат 7:6 след изпълнение на дузпи.

Фоларин Балогън изведе Монако напред в резултата с гол от дузпа в 35-ата минута.

Руан успя да изравни още преди края на първото полувреме с попадение на Басен дълбоко в добавеното време.

През второто полувреме играчите на Монако играха с голямо самочувствие, но то се оказа неподплатено, защото отборът не успя да стигне до победен гол в рамките на редовните 90 минути и се стигна до изпълнението на дузпи.

Двата отбора вкараха по три дузпи, а футболистът на Руан Бензия направи първи пропуск, след което Тило Керер бе точен и Монако поведе с 4:3. Уада изравни за домакините – 4:4, а решаващото изпълнение бе на Балогън, който този път пропусна от бялата точка и изпусна да класира Монако за четвъртфиналната фаза на турнира.

Сансон и Марипан вкараха шестите дузпи и резултатът остана равен – 5:5.

Бернаск реализира седмата дузпа за Руан за 6:5, а след това вратарят Агун спаси удара на Аклиуш и по този начин третодивизионният отбор се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

На четвъртфиналите Руан ще посрещне втородивизионния Валансиен.