Амбициозно : Искаме осем медицински хеликоптери

Министър Гвоздейков потвърди, че първият от хеликоптерите вече е произведен, свален е от поточната линия и му се извършват тестове

Новини
10:15 - 03 Декември 2023
2796
Амбициозно: Искаме осем медицински хеликоптери

Полагаме усилия медицинските хеликоптери да са с два повече и от шест да станат осем. Това заяви по БНТ министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той обясни, че договорът с италианския производител на шестте машини има опция, според която могат да бъдат добавени още две машини.

„При разговори с министъра на финансите и министъра на здравеопазването сме получили уверението, че ще бъдат осигурени средства, за да може да се осигури авансово плащане за още два хеликоптера. Полагаме усилия да бъдат с два повече – осем“, каза той. 

Министър Гвоздейков потвърди, че първият от хеликоптерите вече е произведен, свален е от поточната линия и му се извършват тестове. По думите на министъра в средата на декември за Италия ще замине българска приемателна комисия, а първият хеликоптер ще лети до България на 15 януари. Втората въздушна линейка се очаква през юни.