Американец би шута на Григор Димитров в Мадрид

Тейлър Фриц спечели в три сета в италианската столица

Спорт
18:03 - 14 Май 2024
3806
Американец би шута на Григор Димитров в Мадрид

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим (Ит) с награден фонд близо 8 млн. евро. Контузия и липса на късмет попречиха на най-добрия български тенисист да покаже максимума от себе си срещу американеца Тейлър Фриц и той отстъпи с 2:6, 7:6(11), 1:6 на централния корт във “Форо Италико”.

Битката между двамата продължи 2 часа и 42 минути и предложи много драма и емоции на зрителите. Григор излезе с превръзка на лявата ръка, която нарани при падането си в началото на мача с французина Теренс Атман в предишния кръг.

Димитров пропусна много шансове в първия сет, а лошият му сервис го принуди да направи шест двойни грешки и той закономерно го загуби с 2:6, позволявайки на Фриц да стигне до два пробива в тази част.

Постепенно обаче в играта на Григор настъпиха много позитивни промени, най-вече по отношение на сервиса му. Също така той започна да излиза повече на мрежата, което доведе до негов успех във втория сет, който бе решен в инфарктен тайбрек, продължил близо 20 минути.

За съжаление, физическото и емоционалното изтощение си казаха думата и в решаващата трета част Димитров не успя да намери противодействие на силната и постоянна игра на шампиона от Делрей Бийч.

Това бе втората загуба от три мача за Григор в съперничеството му с Тейлър Фриц и третото му участие в осминафиналите на турнира във Вечния град, където най-доброто му класиране е полуфинал през 2014 година. Българинът все пак подобри постижението си от миналия сезон, когато отпадна в третия кръг от Новак Джокович, и спечели 88 440 евро от наградния фонд на турнира.

За статистиката Тейлър Фриц направи 13 аса в мача срещу само един на Димитров, като в същото време българинът допусна 11 двойни грешки на сервис срещу само една за американеца. Българинът бе по-добър при печелившите удари - 37:27, но направи много повече непредизвикани грешки - цели 31 срещу само 9 за Фриц.