Американски футболист си хвана плувец олимпиец за гадже

Спорт
23:35 - 30 Септември 2022
5322
Американски футболист си хвана плувец олимпиец за гадже

Американският футболист Карл Насиб изглежда е завързал близък контакт с датчанина Сьорен Дал, олимпийски и национален шампион по плуване. Спекулациите се завъртяха след като Дал публикува свой снимка в Инстаграм с открития гей от НФЛ Карл Насиб, а последният му отговори с емотикони сърчица.

Насиб остави няколко червени сърца на снимката, което накара мнозина да предположат, че двамата са заедно. По-наблюдателните обаче са забелязали, че Насиб се появява и в други публикации на Сьорен Дал през последните няколко месеца.

Така под клип в ТикТок един от последователите му пита: „Това с тебе в клуба Карл Нисаб ли е? Известен още като гей футболиста от НФЛ?“

Въпреки че към момента никой не знае зали тази теория е вярна, известно е, че олимпиецът от 2016 г. и национален шампион на Дания Сьорен Дал е открит гей от години. В свое видео в социалните мрежи той си спомня как бивш негов треньор му е казал, че никога няма да стане добър плувец, защото… е гей.

Карл Нисаб пък се осмели да излезе от килера едва през юни 2021 година с публикация в Инстаграм. В интервю за „Добро утро, Америка“ 29-годишният мъж споделя по-късно, че дълго и упорито е мислил дали да се разкрие. Според собствените му признания той е гледал мобилния си телефон и подготвения текст в продължение на един час. Най-накрая се осмелил да публикува своето откровение.

Според него така той искал да помогне на другите: „Просто исках да покажа, че наистина няма значение каква е сексуалната ви ориентация.“

По това време Карл Насиб е 28-годишен, защитник на Лас Вегас Рейдърс. Той влиза в историята като първия активен играч, разкрил различната си сексуална ориентация. Няколко други спортисти са го правили, но след като се оттеглят от НФЛ. Понастоящем Карл се състезава за Tampa Bay Buccaneers.